”Vanhemmuutta koronan aikaan” nimimerkiltä Tulisten taimien kasvattaja

Vanhemmuutta koronan aikaan

Valokuvassa kaksi taimea nousee mullasta kasvatuslaatikossa

Olen pysynyt toimeliaana ja reippaana äitinä jo pitkään. Suunnitellut säästäväisesti ison perheen ruokaostokset, kauhistellut maidon kulutusta ja tiskien määrää ja silti taistellut pöydän tyhjäksi rasvaisista makaronilaatikon tahrimista lautasista ja mämmikulhoista. Nyt surun tunne tuntuu vatsassa asti, aaltoina. Se velloo sekä vyöryy. Miksi tämä korona, pitkä lomautus ja turvallisen arjen järistykset? Nuorin lapsista, etäeskarilainen, kiukuttelee ja raivokohtaukset lisääntyvät kuormittavasta tilanteesta ja muutoksista johtuen. On kuin olisi palattu uhmaiän tunnemyrskyihin hänen kanssaan.

Lapsen huuto raikuu kaikkialle illassa, täysikuun loistaessa talomme yllä. Arvelen, että lapsen kiukusta osa on väsymystä pitkän, touhukkaan päivän jäljiltä. Ehkä kiukussa on myös jännityksen ja pelon purkautumista. Päivällä näimme auton vieressämme, sairaalan parkkipaikalla palavan ja sitten se räjähti äänekkäästi pamahtaen kuin toimintaelokuvissa. Tuntuu, että täydelliset naapurin lapset eivät koskaan kiukkuaisi tällä tavalla kuin tämä poikani. Tuntuu, että haluaisin vain vaipua kirjojen haavemaailmaan, helppoon, täydelliseen hattaraan, jossa aurinko paistaa vihreillä lammaslaitumilla Skotlannissa, ikivanhojen tammien luodessa viilentävää varjoa auringosta.

Tällä kertaa annoin miehen hoitaa raivoavan eskarilaisen, joka normaalisti saa paljon huomiotani. Siirryin kahden vanhemman lapsen kanssa pelaamaan korttipeliä vessaan. Pystyin pitämään mielessäni raivoavan lapsen sisarukset ja tarjoamaan heille hetken omasta ajastani, vaikka se vaatikin vessaan lukittautumisen. Raivokas eskarilainen yritti päästä oven läpi kahvaa renkuttaen. Pidin pintani ja pelasin pelin loppuun asti. Jotkut käyvät salatupakalla, minä pelaan sala-Skipboa lasteni kanssa surun velloessa toimintani taustalla. Toivo kuitenkin elää pienissä taimipurkeissa, taimet kasvavat kevätauringossa kohisten, tunteistani huolimatta. Luulen, että huomenna taas jaksan kastella taimet.

Valokuvassa taimia kasvamassa kasvatuslaatikossa

Nimimerkki Tulisten taimien kasvattaja

Kiitos nimimerkille Tulisten taimien kasvattaja ❤Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The maximum upload file size: 25 Mt.
You can upload: image, audio, video, document, interactive, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.