Pääsiäispuuhaa

Virpominen on yksi pääsiäisen tärkeistä puuhista. Osa on jo varmaan tehnyt oksat ja virponut palmusunnuntaina, toiset vielä odottelevat lankalauantaita. Virpomista on tänä vuonna toteutettu monin erilaisin tavoin etävirpomisena. Luovasti on löytynyt turvallisia tapoja kohtaamisiin koronasta huolimatta. On virvottu parvekkeiden alla, videotervehdyksissä, postitervehdyksinä jne. Palkkoja on jätetty oven ulkopuolelle ja pihoille tai laskettu parvekkeelta.

Virpominen on erikoisen tärkeää yhteydenpitona ja perinteen siirtämisenä eri ikäpolvien välillä. Joten, jos ette ole vielä virponeet teille tärkeitä ihmisiä, niin soittakaa tai lähettäkää videotervehdyksenä virpomisviesti. Kukaan tuskin pahastuu vaikka virpomistervehdys tulee pääsiäisenä päivänä minä hyvänsä 💜

Valokuvassa iso pehmolelu Leevi virpoo ja kuvassa olevan tablettitietokoneen näytöllä näkyy vanha nainen
Leevi virpoo etänä 😀

On myös paljon erilaisissa hoitokodeissa asuvia ihmisiä, joita voitte ilahduttaa tervehdyksillä. Mitä jos kuvaattekin lasten kanssa kivan virpomistervehdyksen ja lähetätte sen näytettäväksi esimerkiksi lähellä olevan vanhusten palvelutalon asukkaille. Henkilökunta on varmaan mielellään yhteistyössä tällaisessa asiassa 🙂

Munien maalaus kuuluu pääsiäiseen. Erilaisia tapoja ja koristeluideoita löytyy netistäkin paljon. Tälle pääsiäiselle olisi tarjolla myös TATU ry:n ja Jaatinen ry:n järjestämä online-maalaustuokio 😀

Kuvassa mainos, jossa kerrotaan pääsiäismunien online maalaustuokiosta lauantaina 11.4.2020

Munien piilottaminen ja etsiminen on hauskaa puuhaa pääsiäisenä. Leevi ehdottaa munien piilottamista ja etsimistä aarrejahtina. Lapset voivat itse piirtää kartan 📝 ja aikuisten tehtäväksi jää piilottaa munat ja merkata piilot karttaan. Etsintä ja herkuttele onkin taas lasten heiniä 🏃‍♀️🏃‍♂️👩‍🦼👨‍🦼👩‍🦯🚶‍♀️😋

Piirretty kuva puistoalueesta
Kartta voisi näyttää vaikka tältä

Tässä muutama kuva Leevin pääsiäisestä. Muistathan, että voit kommentoida kuvan kera ja jakaa vaikka sillä tavalla oman vinkkisi pääsiäisen viettoon 😊2 kommenttia artikkelissa “Pääsiäispuuhaa

  1. Onetti ja Nakkiskin löysi virvonvarvon-vitsasen ja ison isoisoäidin vanhan kuparipannun palkkoja varten. Aika monta munaa sinne kertyikin, vaikkakin oli karanteenit.

  2. Kiitokset Nakkikselle kommentista. Kiva kun karanteeni aikanakin päästään iloitsemaan 😄

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The maximum upload file size: 25 Mt.
You can upload: image, audio, video, document, interactive, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.