Timon tervehdys ja ajatuksia sisaruudesta

Timo Rautiaisen tervehdyksen ja ajatuksia voit joko lukea tai kuunnella

Moi ja oikein mukavaa huhtikuista viikkoa sinulle. Tervetuloa jakamaan kanssani ajatuksia sisaruudesta tänne Leevi Lasson blogiin. Sisarussuhde on yksi elämän pisimpiä ihmissuhteita, ja voidaan ajatella, että jokainen sisarussuhde on ainutkertainen. Niinpä voi todeta, että kahta samanlaista sisaruussuhdetta ei ole edes samassa perheessä, jossa on useampia lapsia. Jos sinulla on sisaruksia, niin mietippä millainen suhde sinulla on itse kunkin sisaruksen kanssa. Toisen kanssa se on läheisempi, toisen kanssa hieman etäisempi. Jonkun kanssa jaan monia tunteita ja ajatuksia, toisen kanssa ehkä juttelen enemmän jokapäiväisistä asioista.

Tulevana perjantaina vietetään kansainvälistä sisarus päivää. On hienoa, että ainakin silloin sisarussuhdetta halutaan nostaa esiin ja korostaa sitä, miten tärkeää on, kun on sisaruksia. Minun mielestä sisarus päivä voisi olla vaikka 365 päivää vuodessa, sillä ainakin minä arvostan jokaista sisarustani ja koen, että ilman heitä olisi aikalailla erilainen elämä.

Piirroskuva, jossa on tyttö ja poika

Miten sisarussuhde on sitten erilainen, jos jollakin sisaruksella on jokin vamma tai sairaus. Miten tuo erityisyys tai erilaisuus vaikuttaa sisarusten välisen toimintaan ja suhteeseen. Voiko se loitontaa ja viedä kauemmaksi tai voiko se lähentää ja muodostaa tiiviimmän sisarussuhteen? Minulla itselläni on kuusi vuotta nuorempi Satu-sisko, jolla on liikuntavamma ollut ihan syntymästä saakka. Koen, että Satu ei olisi Satu ilman tuota liikuntavammaa. Se on yksi hänen ominaisuus ja se on antanut meidän sisarussuhteeseen paljon. Olen oppinut ja saanut kokea paljon sen kautta.

Erityinen sisaruus on ollut esillä myös omana projektina ja siitä löytyy hyvää tietoa netistä www.erityinensisaruus.fi. Sieltä löytyy tietoa niin sisaruksille lapsen näkökulmasta kuin aikuisillekin. Siellä on tietoa myös ammattilaisille. On hyvä muistaa, että sisarussuhde ei kuulu vain lapsuuteen, vaan se jatkuu läpi koko elämän. Miten se on erilaista nuoruudessa, aikuisuudessa ja vanhuudessa. Toivotan sinulle ja läheisillesi oikein mukavaa sisarus päivää ja toivon, että keksitte kaikkea kivaa yhdessä sisarusten kanssa.

Jakakaa ilot, jakakaa surut ja olkaa yhdessä 😍

isoveli Timo Rautiainen

Piirroskuva kolmesta sisaruksesta ja runo sisaruudesta

Tämä viikko on vietetty sisarusten viikkoa ja se huipentuu Sisarusten päivään perjantaina 10.4. Erityinen sisaruus- hankkeen facebook-sivuilla on monenlaisia julkaisuja aiheeseen liittyen. Sieltä löytyy mm. hyviä videoita läheisille ja ammattilaisille 🥰

Kommentoimalla voit jakaa ajatuksiasi Timon ja muiden kanssa ✍Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The maximum upload file size: 25 Mt.
You can upload: image, audio, video, document, interactive, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.