Vahvuusbongausta 🤩

Kuvassa listattuna luonteenvahvuuksia; luovuus, uteliaisuus, arviointikyky, oppimisen ilo, näkökulmanottokyky, rohkeus, sinnikkyys, rehellisyys, innostus, ystävällisyys, rakkaus, sosiaalinen älykkyys, reiluus, johtajuus, ryhmätyötaidot, anteeksiantavuus, vaatimattomuus, harkitsevaisuus, itsesäätely, kauneuden ja erinomaisuuden arvostus, kiitollisuus, toiveikkuus, huumorintaju, henkisyys, sisu ja myötätunto
Lista luonteenvahvuuksista, joita löytyy lapsista ja aikuisista

Leevi ja Liisa ovat viime aikoina mietiskelleet mitkä ovat heidän vahvuutensa 🤔? Millaisissa asioissa he ovat hyviä ja miten he toimivat muiden kanssa? Meillä kaikilla on luonteenvahvuuksia, jotka ohjaavat toimintaamme. Ne ovat taitoja joita voi vahvistaa. Niiden tunnistaminen ja tiedostaminen tekee hyvää lapsille ja aikuisille. Tässä kirjoituksessa Leevi kertoo miten perheenä voitte vahvuusbongauksella vahvistaa tärkeitä taitojanne 🥰

Ennen ryhtymistä bongaukseen vanhemmat voivat perehtyä aiheeseen muutaman hyvän kirjoituksen kautta. Vanhempien vahvuuksista kannattaa lukea lisää Positiivisen kasvatuksen blogikirjoituksesta. Sivustolla on paljon muutakin hyvää asiaa luettavaksi. Kasvatuksellisesta näkökulmasta vahvuuksiin liittyen kannattaa lukea Erityisvoimia-sivustolta.

Bongauksen idea on aloittaa huomioimalla hyvää toinen toisistanne. Tehkää jokaiselle oma kuvallinen listapohja ja laittakaa ne johonkin sopivaan paikkaan kotona. Sopikaa kuinka kauan bongausta jatketaan. Esimerkiksi viikko tai puolitoista viikkoa voisi olla sopiva aika. Sopikaa etukäteen ajankohta, jolloin pidätte kehumiskekkerit 😃

Valokuvassa kaksi paperia, joista toisessa on piirrettynä Leevi ja toisessa Liisa
Liisan ja Leevin listapohjat

Listaan voi kirjoittaa tai piirtää huomaamiaan asioita koska tahansa. Kommentit voivat liittyä tiettyyn tilanteeseen tai olla yleisempiä huomioita. Vanhemmat auttavat lapsia tarvittaessa. Huomaattehan, että vanhempien on tarkoitus täydentää myös toistensa listoja 😉. Tarkkailkaa toisianne ja kehukaa kilvan kaikkia perheenjäseniä 🥰

Valokuvassa kaksi listaa vahvuuksista, toinen Liisan ja toinen Leevin
Liisan ja Leevin listat valmiina 👍

Etukäteen sovittuna ajankohtana kaikki saavat lisätä itse vielä yhden tai kaksi vahvuutta omaan listaansa ja sitten pidetään yhdessä juhlalliset kehumiskekkerit 🎉.

Juhlissa kaikkien listat luetaan ääneen ja jokaisesta perheenjäsenestä otetaan voimakuva 🖼 muistuttamaan kuinka mahtava tyyppi jokainen meistä on. Kuvaa varten voi pukeutua valitsemaansa asuun ja valita paikan missä kuva otetaan. Juhlissa on varmaan jotain herkkuja tarjolla ja aikaa mukavaan yhdessä olemiseen 🍿🍨🍰🧁

Mukavaa bongailua ja kivoja kekkereitä toivottaa Leevi ja Liisa 😘2 kommenttia artikkelissa “Vahvuusbongausta 🤩

  1. Kiitokset kommentistasi Hilkka. Toivottavasti bongaatte oikein paljon vahvuuksia ja pidätte kivat kehumiskekkerit 🥰

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The maximum upload file size: 25 Mt.
You can upload: image, audio, video, document, interactive, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.