Padlet kartta verkkotapaamisiin

Verkkotapaamisien aluksi on kiva tietää missä osallistujat ovat. Padlet sovelluksen ilmaisversiolla teet helposti kartan johon osallistujat voivat merkitä sijaintinsa.

Kuvien arvuuttelua

Kuva-arvuuttelupelissä ruutujen takaa paljastuu Leevi kastelemassa kukkia.

Videolla näkyy kuinka kuva-arvuuttelu toimii tietokoneella esitettäessä PP-tiedostoa. Tarkemmat ohjeet ladattavassa tiedostossa.

Jaksamisen pankkikirja

Jaksamisen pankkikirja on aikuisten ryhmään sopiva menetelmä. Sitä voidaan käyttää jaksamisen arvioimiseen ja tukemiseen.

Musisointi

Triangeli, tamburiini ja muita lapsille sopivia soittimia.

Kuvatukea lauluihin + tukiviitottuja lauluja: https://www.aivoliitto.fi/kommunikaatiokeskus/ajankohtaiset-vinkit/musiikki/ https://www.konkreettistavarhaiskasvatusta.com/blog/category/Laulut https://papunet.net/materiaalia/laulut-kuvakortteina https://papunet.net/materiaalia/viitotut-laulut-ja-lorut Youtube: Monet eriaiheiset Relaxation –instrumentaalikappaleet. Näitä voi laittaa esimerkiksi taustalle rauhoittumiseen tai rentoutumiseen. Esim. https://www.youtube.com/watch?v=DlnYANIVslc  Siina & Taikaradio –orkesteri –kanavalla useita hyviä lastenlauluja leikkeineen. Kielinuppu: esim. https://www.youtube.com/watch?v=JFDAoFN2ndY , viitottuja lauluja mm. Ajan hahmottamiseen, yleisiin arjen taitoihin ja tunnetaitoihin. Kirjoja: Soiva laulukirja Aikarumpu ja Maharumpu –musiikkikirjat ohjeineen Lue koko artikkeli…

Kuvitettu ohjelma

Esimerkki kurssiohjelmasta.

LASSO-kursseilla perheille on ennen kurssia toimitettu kuvitetut ohjelmat.

Perheen polku

LASSO-kurssin perheen polulla askeleet on kuvattu ympyröinä sekä sydäminä ja kurssin välietapit ovat mökkejä.

LASSO-kursseilla on perheen polkua nietitty siitä hetkestä lähtien kun perhe miettii osallistumista. Perheen polkua kurssilla on avattu kuvallisesti ja kuvaa keskustellen. Videolla keskustelee yhden perheen äiti ja LASSO-hankkeen Timo Rautiainen.

Perhevartti fiiliskuvin

LASSO-kursseilla päivän päätteeksi perheenjäsenet kertovat toisilleen omasta päivästään. Jokainen saa kertoa miten hänen päivänsä on mennyt. Apuna voi olla vaikka tällaiset fiiliskuvat. Kun tulostat arkit värillisille papereille niin saat ilmeen lisäksi värit tehostamaan viestiä.