Padlet kartta verkkotapaamisiin

Verkkotapaamisien aluksi on kiva tietää missä osallistujat ovat. Padlet sovelluksen ilmaisversiolla teet helposti kartan johon osallistujat voivat merkitä sijaintinsa.

Kuvien arvuuttelua

Kuva-arvuuttelupelissä ruutujen takaa paljastuu Leevi kastelemassa kukkia.

Videolla näkyy kuinka kuva-arvuuttelu toimii tietokoneella esitettäessä PP-tiedostoa. Tarkemmat ohjeet ladattavassa tiedostossa.

Jaksamisen pankkikirja

Jaksamisen pankkikirja on aikuisten ryhmään sopiva menetelmä. Sitä voidaan käyttää jaksamisen arvioimiseen ja tukemiseen.

Musisointi

Triangeli, tamburiini ja muita lapsille sopivia soittimia.

Kuvatukea lauluihin + tukiviitottuja lauluja: https://www.aivoliitto.fi/kommunikaatiokeskus/ajankohtaiset-vinkit/musiikki/ https://www.konkreettistavarhaiskasvatusta.com/blog/category/Laulut https://papunet.net/materiaalia/laulut-kuvakortteina https://papunet.net/materiaalia/viitotut-laulut-ja-lorut Youtube: Monet eriaiheiset Relaxation –instrumentaalikappaleet. Näitä voi laittaa esimerkiksi taustalle rauhoittumiseen tai rentoutumiseen. Esim. https://www.youtube.com/watch?v=DlnYANIVslc  Siina & Taikaradio –orkesteri –kanavalla useita hyviä lastenlauluja leikkeineen. Kielinuppu: esim. https://www.youtube.com/watch?v=JFDAoFN2ndY , viitottuja lauluja mm. Ajan hahmottamiseen, yleisiin arjen taitoihin ja tunnetaitoihin. Kirjoja: Soiva laulukirja Aikarumpu ja Maharumpu –musiikkikirjat ohjeineen Lue koko artikkeli…

Perhevartti fiiliskuvin

LASSO-kursseilla päivän päätteeksi perheenjäsenet kertovat toisilleen omasta päivästään. Jokainen saa kertoa miten hänen päivänsä on mennyt. Apuna voi olla vaikka tällaiset fiiliskuvat. Kun tulostat arkit värillisille papereille niin saat ilmeen lisäksi värit tehostamaan viestiä.

Arjen taito-lomake

Kaksi sivua Arjen taito- lomakkeesta.

LASSO- kursseilla perhe asettaa itselleen tavoitteen kurssin alussa. Tarkoitus on tavoitella muutosta johonkin arkiseen asiaan, jonka muuttaminen parantaisi arkea. Koko perhe osallistuu tavoitteen keksimiseen ja sen muokkaamiseen harjoiteltavaksi tai vahvistettavaksi taidoksi. Tavoite kirjataan ja sen etenemistä seurataan kurssin edetessä. Kurssin lopussa arvioidaan mihin on päästy.